top of page

Om oss

Handväfveriet, grundat 2019 av Bettina Posselt, är en hängiven plats för textilt skapande och kreativitet. Med stolthet bär vi traditionen av handvävning, samtidigt som vi omfamnar det moderna. Välkommen till våra vackra lokaler på Landskrona slott, där kreativ produktion möter lärande genom spännande kurser och workshops.

Mästarsigill
Vävmästare
BETTINA POSSELT

Bakom Handväfveriet står Bettina Posselt, en passionerad konstnär och hantverkare. Bettina, med sina rötter i Tyskland, omfamnar en livslång passion för kreativitet och skapande. Hennes resa präglas av en djup förkärlek till att forma med händerna, vilket tidigare uttrycktes genom trädgårdsdesign och konstnärligt målande på sidentyger. När hon första gången kom i kontakt med handvävning tog kärleken till textilier och det traditionella hantverket över. 

Med passion och fokus på kvalitet driver hon nu Handväfveriet, där hon strävar efter att förena det klassiska hantverket med den moderna människans behov och smak. Hennes ambition är att skapa bruksföremål med gedigen kvalitet och tidlös form. Genom ett betonat intresse för naturmaterial formar hon produkter och design som, med rätt vård, står sig i generationer. Bettina är en av få handväverskor som innehar både gesäll- och mästarbrev inom sin tradition, och hennes arbete präglas av en stark önskan att föra vidare arvet av textilt hantverk till framtiden.

Följ oss här

  • Instagram
  • Facebook
Ateljé

Upptäck platsen där kreativitet vävs samman – vår ateljé är hjärtat där Bettina formar sina unika textila skapelser med hjälp av sju olika vävstolar. I ateljén hålls även kurser och workshops där du kan utforska konsten att väva under professionell vägledning.

Handväfveriets Ateljé
Handväfveriets Butik
Butik

Välkommen in i vår butik för att upptäcka våra unika textila skapelser. Här finner du egenvävda produkter som plädar, handdukar, kuddar och mycket mer – varje stycke är unikt skapat med omsorg och passion. Dessutom erbjuder vi ett noga kuraterat sortiment av kompletterande produkter, från linoljesåpa till väldoftande tvålar.

bottom of page